Ekonomi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meyve Sebze Kurutma Tesisini Hayata Geçirdi

BELPAŞ’ın hayata geçirdiği Meyve Sebze Kurutma Tesisinde incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu, “Proje kapsamında oluşturduğumuz bu tesiste yıllık 10 bin ton meyve sebze kurutmayı hedefliyoruz. Üreticilerin talepleri var.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarımsal kalkınma çalışmalarına devam ediyor. Tıbbi aromatik bitkiler, kenevir, domates, çilek, mantar, çikolata ve daha birçok alanda üretim tesislerini faaliyete geçiren Büyükşehir, son olarak Meyve-Sebze Kurutma Tesisini hayata geçirdi. 300 metrekare alana kurulan kurutma tesisi ilk çalışmalarını verdi. Tam kapasiteyle yılda 10 bin ton kuru meyve ve bakkal üretimi gerçekleştirileceğini belirten Şanlı, “Üreticilerden temin ettiğimiz erik, üzüm, hurma, patlıcan, elma, ayva gibi meyve ve sebzelere katma değer katıyoruz. Tesisin 300 metrekarelik alanında günlük 3.500 kilogram kapasiteli kurutma fırınları var. “Sera Mükemmeliyet Merkezi ve Pamukova Çilek Üretim Merkezi’nde üretilen domates ve çilekleri Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurutup üretime alıyoruz. satışa hazır. Yakın gelecekte Sera AŞ iş birliğiyle ürünlerimize aromatik kurutulmuş bitki ve sebze unlarını da ekleyeceğiz” dedi.

“Ucuza satışa hazır hale getiriyoruz”

Üreticiden temin edilen meyve ve sebzelerin kurutulma sürecini anlatan Yüce, “Hasat zamanlarında meyve ve sebzelerin fiyatları düşüyor. İşte biz burada devreye giriyoruz ve çiftçimizden kaliteli ürün alıyoruz. Teslim alma süreçlerini yürütüyoruz. yıkama, seçme-ayıklama, dilimleme, kurutma fırını ve paketleme yaparak değer katarak ucuz bir şekilde satışa hazır hale getiriyoruz – SAKARYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu